Efektywny Szpital 2009 (Menedżer Zdrowia, 2009)
W listopadzie w Pradze 220 ekspertów rynku medycznego z Polski, Czech i Słowacji wzięło udział w Środkowoeuropejskiej Konferencji Eksperckiej Efektywny Szpital 2009. Odbywała się ona pod hasłem Strategie i wizje: Jak będą wyglądać nasze szpitale i ubezpieczalnie zdrowotne za 3 lub 5 lat? Było to już czwarte spotkanie dyrektorów szpitali i przedstawicieli ubezpieczalni zdrowotnych służące wymianie doświadczeń czeskich i polskich specjalistów rynku ochrony zdrowia.