Nowa, świecka tradycja - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2009)
Od pewnego czasu w zarządzaniu, jak w życiu publicznym, obowiązuje coś na kształt politycznej poprawności: o pewnych rzeczach mówić nie wypada, o innych – przeciwnie – trzeba, i to nie tylko mówić, ale je robić – nawet jeżeli nie mają one większego sensu. Taką nową, świecką tradycją stała się wszelkiego rodzaju certyfikacja.