Naczyniaki tętniczo-żylne mózgu - Łęczycka, Agnieszka (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2009)
Ze względu na różnorodność objawów neurologicznych towarzyszących naczyniakom tętniczo-żylnym mózgu (brain arteriovenous malformation - AVM) często mogą być one nierozpoznawane. Wykluczenie ich obecności powinno być rozważone w każdym przypadku objawów o nagłym początku lub chorób przewlekłych, które nie poddają się standardowej terapii.