Postępowanie z chorym na padaczkę w praktyce lekarza rodzinnego - Jędrzejczak, Joanna (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2009)
W dobrym modelu opieki nad chorym na padaczkę ważne miejsce zajmuje lekarz rodzinny. Może on odgrywać bardzo istotną rolę we wczesnej diagnostyce i edukacji. Powinien znać podstawowe zasady diagnozy i terapii padaczki, ze szczególnym uwzględnieniem możliwych objawów ubocznych leków przeciwpadaczkowych. Niniejszy przegląd wskazuje na szczególne punkty tej opieki.