Leczenie zawrotów głowy - Jethon, Marta (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2009)
Jedną z najczęstszych dolegliwości, na którą skarżą się pacjenci, są zawroty głowy. Ich występowanie może powodować wiele chorób, ale najczęstszą przyczyną są łagodne położeniowe zawroty głowy. W przypadku zawrotów głowy terapia musi zostać dobrana indywidualnie. Możliwe opcje terapeutyczne to leczenie farmakologiczne, manewry repozycyjne oraz rehabilitacja przedsionkowa.