2010 - Sygut, Marzena (Menedżer Zdrowia, 2009)
Miniony rok nie należał do łatwych w ochronie zdrowia. Próby uporządkowania kwestii legislacyjnej, często krytykowane zarówno przez dziennikarzy, jak i osoby z branży, trudności finansowe oraz brak pomysłów na uszczelnienie systemu nie napawają optymizmem. Jeśli dodamy do tego fakt, że przyszły rok będzie rokiem wyborczym, trudno oczekiwać, że przyniesie on gwałtowne zmiany w tym sektorze. Zapytaliśmy polityków zajmujących się zdrowiem, ekonomistów, dziennikarzy i lekarzy pracujących w sektorze prywatnym i publicznym, co, ich zdaniem, czeka nas w nowym 2010 r. w ochronie zdrowia.