Patent Wuja Sama - Kozierkiewicz, Adam (Menedżer Zdrowia, 2010)
Opieka kierowana jest szeroko rozpowszechniona w USA, a jej elementy są stopniowo adaptowane w innych krajach europejskich. Czas na Polskę.