Rządowe trusty mózgów - Fedorowski, Jarosław J. (Menedżer Zdrowia, 2010)
Premier Donald Tusk zapowiada twarde negocjacje z koncernami farmaceutycznymi, dotyczyć one mają cen leków, oceny ich przydatności. Podobne negocjacje trwają od lat we wszystkich rozwiniętych krajach świata. Najważniejszym orężem, na którym w rozmowach polegają rządy są agencje oceny technologii medycznych. Jak działają w świecie?