Trucizna z bazaru - Leszczyńska, Barbara (Menedżer Zdrowia, 2010)
Europa bije na alarm przed podróbkami leków. Coraz głośniej ostrzegają przed nimi inspektorzy farmaceutyczni, lekarze, policjanci i służba celna. Podają przykłady zgonów, ostrych zatruć. Jak problem wygląda w Polsce? Tak samo, tyle że alarmy są cichsze, a skala zjawiska mniej rozpoznana.