Precz z komuną!Rozmowa z Robertem Gwiazdowskim, niezależnym ekspertem ekonomicznym i prezesem Sport Medica SA - Mazur, Bogusław (Menedżer Zdrowia, 2010)
– Skoro udało nam się obalić komunizm, czyli doprowadzić do wycofania wojsk sowieckich z Polski, to może socjalizm w służbie zdrowia też uda się „obalić”. Jak wiadomo, komunizm upadł, bo zabrakło pieniędzy na jego podtrzymywanie. Tak zwaną „publiczną służbę zdrowia” czeka dokładnie to samo. Przy czym im szybciej zostanie „obalona”, tym lepiej – mówi Gwiazdowski.