Powrót smoka wawelskiego - Kamiński, Michał (Menedżer Zdrowia, 2010)
W procesie kontraktowania świadczeń medycznych na rok 2010 dyrektor oddziału NFZ w Krakowie szukając oszczędności wpadła na iście szalony pomysł – likwidacji, poprzez drakońskie cięcia – kontraktów szpitali niepublicznych, tym samym arbitralnie uznając je za niepotrzebne w systemie.