Wielki powrótRozmowa z Markiem Durlikiem, dyrektorem szpitala Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji w Warszawie - Michalak, Janusz (Menedżer Zdrowia, 2010)
– Bardzo sobie cenię to, że zawsze mogłem liczyć na grono współpracowników z MSWiA sprzed lat. Wsparcie było cenne, ale samo z siebie nie wystarczyło do wygrania konkursu. Miałem godnego kontrkandydata. Myślę, że konkurs wygrałem, bo przedstawiłem wizję wyjścia z sytuacji kryzysowej, uratowania szpitala – mówi Durlik.