Elektroniczna dokumentacja medyczna pacjentów - Jaromin, Andrzej (Menedżer Zdrowia, 2010)
Rezygnacja z papierowej dokumentacji pacjentów na rzecz dokumentacji w postaci elektronicznej przynosi wiele korzyści. Na skutek niejasnych przepisów wokół elektronicznej dokumentacji medycznej pacjentów przez kilka lat narosło jednak dużo mitów i nieporozumień. Główne obawy i zastrzeżenia zakładów opieki zdrowotnej dotyczą kosztów wdrożenia systemu pozwalającego prowadzić dokumentację w takiej formie. Jak jest naprawdę i ile rzeczywiście kosztuje rezygnacja z dokumentacji papierowej?