Paraliż - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2010)
Prezydent RP zorganizował debatę oceniającą dokonania rządu w reformowaniu służby zdrowia w dwa lata po białym szczycie. Do udziału w niej zaproszono głównych uczestników tamtego zgromadzenia. Podobnych debat z udziałem związkowców, samorządowców, ekspertów, dyrektorów i polityków w ostatnich dwudziestu latach odbyło się chyba kilkaset. O ile przez pierwsze lata po roku 1989 miały one sens, bo szukano kierunku zmian, to od pewnego czasu są one jedynie czczą gadaniną i nie wnoszą nic nowego.