Kres dyskryminacji - Kamiński, Michał; Twarowski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2010)
Ministerstwo Zdrowia słusznie zwróciło uwagę na konieczność zaniechania różnicowania szpitali na publiczne i niepubliczne. Kres tej praktyce mogą położyć konkretne zapisy prawne. O tym, jak będą brzmiały, na razie wiadomo niewiele.