Zawracanie Wisły kijem - Leszczyńska, Barbara (Menedżer Zdrowia, 2010)
Czy ktoś chce prywatyzować policję, albo straż pożarną? – pytają zwolennicy nacjonalizacji pogotowia i apelują do premiera o nadanie ratownictwu medycznemu statusu służby publicznej. Prywatne firmy ostrzegają przed łamaniem unijnego prawa i lawiną procesów. Spór o kształt systemu ratownictwa medycznego rozgorzał na nowo.