Pacjent, szpital i… ten trzeci - Bandurewicz, Marzena (Menedżer Zdrowia, 2010)
Minione dziesięciolecie upłynęło pod znakiem dynamicznego rozwoju prywatnego sektora usług medycznych. Pacjenci z jednej, a tysiące niepublicznych lecznic w Polsce z drugiej strony oczekują nawiązania mocniejszej współpracy z prywatnymi ubezpieczycielami. Dlaczego tak trudno o tę współpracę?