W trosce o zdrowie kobiety (Menedżer Zdrowia, 2010)
Prawie pół miliona złotych dostał na kontynuowanie badań nad rakiem piersi Arkadiusz Piotrowski z Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Grant zafundowała działająca przy Polpharmie Fundacja na Rzecz Wspierania Rozwoju Polskiej Farmacji i Medycyny w ramach VIII edycji konkursu Fundacji. Tytuł nagrodzonego programu badawczego to: Czas, mechanizm i częstość powstawania subchromosomalnych rearanżacji strukturalnych w rejonach flankujących sequencing gaps jako wskaźniki diagnostyczne i prognostyczne w sporadycznym raku piersi. Dokładny finansowy wymiar grantu: 452 040 zł.