Komputer w gabinecie – system iMed24 - Jaromin, Andrzej (Menedżer Zdrowia, 2010)
Wiele przychodni i praktyk lekarskich ma komputery. Najczęściej używane są do rozliczeń kontraktów z NFZ, zdecydowanie rzadziej zaś do wytwarzania dokumentacji medycznej pacjentów czy wystawiania recept. Komputery najczęściej stoją w rejestracji i komórkach zajmujących się rozliczeniami. W gabinetach lekarskich dopiero zaczynają się pojawiać. Same komputery to nie jednak wszystko. Istotny jest wybór oprogramowania, które będzie na nich zainstalowane. System komputerowy pomaga, a nie przeszkadza w pracy, jest podstawą sukcesu przy wprowadzaniu komputerów do gabinetów lekarskich.