Ratunek w naszych rękach - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2010)
Kończy się monopol specjalistycznych karetek na defibrylację. Dziś, procedurę tę przeprowadzić może już każdy, jeżeli tylko. będzie miał pod ręką defibrylator. Na szczęście, z roku na rok prawdopodobieństwo, że tak właśnie się stanie, jest większe.