Reformować czy porządkować? - Kamiński, Michał (Menedżer Zdrowia, 2010)
Wybiegając w przyszłość i poszukując rozwiązań usprawniających nasz system ochrony zdrowia można łatwo ulec manierze i wpisać się w pas pseudosukcesów reformatorskich . Ma to szczególne znaczenie w czasach demokracji medialnej, gdy pretendujących do tytułu reformatora jest wielu. Jeżeli prześledzimy propozycje, które pojawiały się w Polsce w ostatniej dekadzie można dojść do wniosków, że 99 proc. projektów, to niezrealizowane i w kółko powtarzane deklaracje.