Dodatkowy grosz - Czupryniak, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2010)
Mając na uwadze wypowiedzi różnych uczestników systemu na temat finansowania świadczeń opieki zdrowotnej i zapoczątkowaną w poprzednich numerach Menedżera Zdrowia analizę rozwiązań w innych krajach, a także widząc potrzebę szukania rozwiązań mogących być inspiracją do ewentualnych propozycji zmian w polskim systemie, w niniejszym artykule przedstawiono zasady organizacji i funkcjonowania ubezpieczeń zdrowotnych we Francji.