Elektroniczna książka zdrowia - Górecki, Wiktor (Menedżer Zdrowia, 2010)
Celem realizowanego od 2007 r. europejskiego programu EHR-Implement jest zebranie i poddanie analizie porównawczej informacji o działaniach podejmowanych przez kraje członkowskie Unii Europejskiej przy wprowadzeniu EHR (Electronic Health Record) – elektronicznego rekordu zdrowia lub elektronicznej karty zdrowia. Program, który zakończy się w 2010 r., obejmuje wszystkie kraje Unii Europejskiej, choć bezpośrednio uczestniczy w nim 6 państw – Belgia, Dania, Francja, Irlandia, Słowenia i Wielka Brytania. Przedstawiamy doświadczenia duńskie.