Strachy na Lachy - Tuczapski, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2010)
Negocjacje z Narodowym Funduszem Zdrowia to przede wszystkim sztuka kompromisu. Muszą się nią wykazać strony biorące udział w rozmowach. Jest to proces bardziej złożony, niż mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka – wymaga gruntownego przygotowania wszystkich zainteresowanych. Nie ma spisanego scenariusza takich negocjacji, recepty na sukces, bo być nie może. Jednak mimo wszystko funkcjonuje zdrowy rozsądek i zbiór niepisanych praw, co pozwala… załatwić najpilniejsze sprawy, rozwiązać największe problemy.