Grant na zastawkę (Menedżer Zdrowia, 2010)
Doktor Grzegorz Placha (Warszawski Uniwersytet Medyczny) jest jednym z laureatów działającej przy Polpharmie Fundacji na Rzecz Wspierania Rozwoju Polskiej Farmacji i Medycyny . W ramach VIII edycji konkursu Fundacji otrzymał półmilionowy grant na prowadzenie badań przerostu mięśnia lewej komory serca i zwężenia zastawki aortalnej.