Zastosowanie laseroterapii w łagodzeniu objawów starzenia skóry - Halbina, Adam; Trznadel-Budźko, Ewa; Rotsztejn, Helena (Menopause Review/Przegląd Menopauzalny, 2010)
Starzenie skóry jest procesem ciągłym, ale szczególnie uwidacznia się w okresie menopauzy. W niniejszej pracy przedstawiono obecne możliwości terapeutyczne laserowego odmładzania skóry. Opisano również laserowe metody ablacyjne oraz nieablacyjne stosowane w remodelingu skóry.