Zdrowotny indeks WIG20Rozmowa z prof. Jackiem Ruszkowskim, dyrektorem Centrum Zdrowia Publicznego Akademii Leona Koźmińskiego - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2010)
– Pracujemy nad indeksem najdroższych chorób w Polsce. Trochę na wzór giełdy, gdzie prócz głównego indeksu WIG, funkcjonuje również indeks WIG20. Chcielibyśmy wytypować 20 najdroższych, a zatem i najbardziej wrażliwych społecznie chorób – mówi Ruszkowski.