Zdążyć przed Euro 2012 - Majer, Patrycja (Menedżer Zdrowia, 2010)
W grudniu 2012 r. mija termin dostosowania szpitali do standardów technicznych i sanitarnych. Wymóg ten dotyczy również oddziałów intensywnej terapii, czyli OIOM-ów. W większości placówek oddziały te mają za mało łóżek i za mały metraż.