Lekarstwo gorsze od choroby - Michalak, Janusz; Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2010)
– W ustaleniach unijnych mowa jest o tym, że polityka zdrowotna, sposób funkcjonowania ochrony zdrowia, to kompetencja krajów członków, a nie UE jako całości. Nowa dyrektywa tę zasadę narusza – mówi w rozmowie z Menedżerem Zdrowia Adam Fronczak, wiceminister zdrowia.