Kampania wrześniowa - Wojteczek, Justyna (Menedżer Zdrowia, 2010)
Ewa Kopacz obiecuje przedstawić po wakacjach kilkanaście projektów ustaw, które mają zmienić polską ochronę zdrowia. Kiedy – tego nikt nie wie, bo co prawda zapowiedzi są na jesień, ale trudno je traktować poważnie, biorąc pod uwagę dotychczasowe deklaracje przedstawicieli resortu. Wszak w grudniu ubiegłego roku zaklinano się, że pakiet zostanie przedstawiony w lutym (tego roku), a potem padały coraz odleglejsze terminy. Co gorsza, w sferze spekulacji pozostają też obszary, które mają być objęte zmianami. Wystarczy jeszcze dodać, że rzecznik resortu na proste z pozoru pytanie, ile będzie projektów w pakiecie, nie potrafi dać konkretnej odpowiedzi.