Keine grenze - Czupryniak, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2010)
Opieka zdrowotna na terenach przygranicznych – specyfika, wyzwania, perspektywy: wprowadzanie ram organizacyjno-prawnych transgranicznej współpracy w zakresie opieki zdrowotnej jest procesem długim i kompleksowym, gdyż dotyczy uregulowania problemów kulturowych, językowych, administracyjnych i proceduralnych, wymagającym zaangażowania wielu instytucji po obu stronach granicy.