Szpitale mogą dorabiać - Marklowska – Dzierżak, Mariola (Menedżer Zdrowia, 2010)
– Nie ma przeciwwskazań, aby w obowiązującym systemie prawnym publiczne zakłady opieki zdrowotnej mogły pobierać opłaty za usługi wykraczające poza kontrakt z NFZ – przekonują eksperci Fundacji Lege Pharmaciae. Dlaczego więc tego nie robią?