Zespół Proteus – opis przypadku - Materna-Kiryluk, Anna; Lasko, Grażyna; Badura, Magdalena (Advances in Dermatology and Allergology/Postępy Dermatologii i Alergologii, 2003)
Przedstawiono przypadek 3-letniego chłopca, u którego stwierdzono objawy zespołu Proteus. U dziecka występuje niewielka asymetria ciała oraz charakterystyczne zmiany skórne ( moccasin lesion ), które umożliwiły ustalenie rozpoznania.