Lekarze z certyfikatami - Fedorowski, Jarosław J. (Menedżer Zdrowia, 2010)
Projekt rozporządzenia ministra zdrowia zakłada wprowadzenie systemu certyfikatów, które mają stanowić potwierdzenie uzyskania przez lekarzy określonych szczegółowych umiejętności o charakterze medyczno-technologicznym i pomóc w rozwiązaniu problemu niedoboru specjalistów. Bo choć nie mamy zbyt niskiego wskaźnika liczby lekarzy w porównaniu z innymi krajami, odczuwany niedobór specjalistów.