Po pierwsze etyka - Masełbas, Wojciech (Menedżer Zdrowia, 2010)
Rozpoczęcie przez Ministerstwo Zdrowia prac nad przygotowaniem założeń do projektu ustawy o badaniach klinicznych stanowi doskonały przyczynek do dyskusji, jak powinien wyglądać idealny system etycznej oceny badań klinicznych.