Hurtownia danych - Kamiński, Michał (Menedżer Zdrowia, 2010)
Znakiem naszych czasów jest informatyzacja społeczeństwa, w tym zwłaszcza obszarów zarządczych i medycyny. Obecnie najlepszą drogą do zreformowania działania szpitala jest jego głęboka informatyzacja.