O krok od rewolucji - Tyszka, Anna (Menedżer Zdrowia, 2010)
Wiele chorób, do niedawna uznawanych za nieuleczalne, możemy wyleczyć lub kontrolować ich przebieg dzięki wcześniejszemu i znacznie bardziej dokładnemu wykrywaniu oraz zastosowaniu nowoczesnych leków. Innowacyjne farmaceutyki są ważnym ogniwem postępu w medycynie. Dają szansę na dobrą jakość życia i pokonanie chorób w przyszłości. W jakich działach medycyny można się spodziewać przełomu?