Kształcić z sensem - Buczkowska, Elżbieta (Menedżer Zdrowia, 2010)
Musimy zmienić system edukacji pielęgniarek i położnych, by ich kształcenie było efektywne, wymierne i adekwatne do potrzeb kadrowych podmiotów zatrudniających tych profesjonalistów.