Zaklinacze czarnych chmur - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2010)
Służba zdrowia to obszar, w którym kryzys – zarówno ten wynikający z rzeczywistej złej sytuacji, jak i ten wykreowany przez media – jest niemal codziennością. Dlatego firmy wspierające placówki służby zdrowia w zakresie zarządzania rozszerzają swoje usługi o skuteczne zarządzanie kryzysem. Skorzystanie z ich oferty pozwala uniknąć impasu, a jeżeli ten już nastąpił – ograniczyć do minimum jego destrukcyjne oddziaływanie na lecznicę.