Poprawki do poprawki - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2010)
Wśród fanfar obwieszczających nowy pakiet ustaw zdrowotnych usłyszeliśmy o planach wprowadzenia łatwiejszego trybu uzyskiwania rekompensat przez pacjentów poszkodowanych w wyniku zdarzeń związanych z procesem leczenia. Tymczasem Ministerstwo Zdrowia przygotowało projekt „o odszkodowaniach za błędy medyczne”, zupełnie jak w jednym z dowcipów o radiu Erewań: „Czy to prawda, że kompozytor Chaczaturian wygrał samochód na loterii? Tak, to prawda, ale z małymi poprawkami: nie Chaczaturian, ale Szostakowicz, nie samochód, ale motocykl, nie wygrał, ale przegrał, i nie na loterii, ale w pokera”.