Robespierre polityki lekowej - Michalak, Janusz; Katrynicz, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2010)
– Nie ugnę się pod presją lobby farmaceutycznego, które chciałoby, żeby wszystko pozostało po staremu. Nie zostanie – mówi Marek Twardowski.