Zdrowie spadające z… sufitu - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2010)
Podczas gdy pacjenci wpatrują się w wyniki badań lub nerwowo poszukują gabinetów, nad ich głowami rozpoczyna się już… terapia. Odpowiedni design, oświetlenie oraz właściwości higieniczne sufitów w sposób znaczący wpływają bowiem na proces dochodzenia do zdrowia. Szpitalne sale i korytarze to miejsca, w których nie mogą się rozwijać żadne chorobotwórcze bakterie i grzyby. Tyle teoria. W praktyce dyrekcje wielu placówek służby zdrowia, by ograniczyć wydatki, zlecają odnawianie ścian i sufitów jedynie poprzez ich malowanie. Tymczasem na rynku dostępne są ekonomiczne, wygodne rozwiązania gwarantujące bezpieczeństwo pacjentów i niskie koszty eksploatacji. Jednym z nich są sufity podwieszane.