Postawy antyszczepionkowe i możliwości polemiki - Kuchar, Ernest; Szenborn, Leszek (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2010)
W artykule poruszono zagadnienia związane z propagowaniem szczepień ochronnych u dzieci i młodzieży. Autorzy radzą, jakich argumentów używać, przekonując negatywnie nastawionych rodziców do szczepień dzieci oraz przedstawiają propozycję odpowiedzi na najczęstsze zarzuty przeciwników szczepień, ze szczególnym zwróceniem uwagi na problem profilaktyki grypy.