TECHNIKI OBRAZOWANIATopografia zmian miażdżycowych w badaniu angio-TK tętnic wieńcowych - Wasilewski, Jarosław; Miszalski-Jamka, Karol; Głowacki, Jan (Kardiochirurgia i Torakochirurgia Polska/Polish Journal of Thoracic and Cardiovascular Surgery, 2010)
W pracy omówiono topografię zmian miażdżycowych w tętnicach wieńcowych. Znajomość miejsc występowania blaszek jest istotna przy ocenie badania angio-TK, gdyż ułatwia odróżnienie artefaktów od zmian nieuwapnionych.