Medycyna to mój pomysł na życieRozmowa z prof. Witoldem Rużyłło - Katrynicz, Agnieszka; Majer, Patrycja (Menedżer Zdrowia, 2010)
Sama ekonomia jest prosta, ale bardzo trudne jest już menedżerstwo. Trzeba umieć poprowadzić zespó ł – mówi prof. Witold Rużyłło, Osobowość Roku 2010 w Ochronie Zdrowia, dyrektor Instytutu Kardiologii im. Stefana Wyszyńskiego w Aninie.