Szpital to mój drugi domRozmowa z Romanem Szełemejem - Wojteczek, Justyna (Menedżer Zdrowia, 2010)
Jeśli reformować, to ewolucyjnie, bo system ochrony zdrowia jest szczególnie wrażliwy na wszelkie radykalne zmiany – mówi Roman Szełemej, Menedżer Roku 2010 w Ochronie Zdrowia w kategorii SPZOZ, dyrektor Specjalistycznego Szpitala im. dra A. Sokołowskiego w Wałbrzychu