Co nowego w diagnostyce i terapii chorób trzustki i wątroby - Klincewicz, Beata; Kobelska-Dubiel, Natalia; Cichy, Wojciech (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2011)
W pracy przedstawiono, na podstawie najnowszych doniesień, wybrane zagadnienia dotyczące chorób trzustki i wątroby. Odniesiono się do ich epidemiologii i etiopatogenezy. Omówiono metody diagnostyczne oraz sposoby leczenia.