Aspekty profilaktyki nowotworów w przebiegu zakażenia brodawczakiem ludzkim - Bulsa, Marek; Czaja-Bulsa, Grażyna (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2011)
Zakażenia wirusem brodawczaka ludzkiego to nowe wyzwanie dla walki z chorobami nowotworowymi. W pracy przedstawiono zagadnienia związane z profilaktyką wybranych nowotworów. Wykazano potencjalnie dużą skuteczność stosowanych szczepionek i zwrócono uwagę na znaczenie edukacji prozdrowotnej i świadomości społeczeństwa w walce z rakiem.