Czas na męskie decyzjeRozmowa z Maciejem Pirógiem, doradcą prezydenta RP i dyrektorem Centrum Zdrowia Dziecka - Katrynicz, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2011)
– Po raz pierwszy od roku 1989 mamy do czynienia z sytuacją, że parlament, premier i prezydent współpracują ze sobą, a nie zwalczają się. To ogromny potencjał, który należy wykorzystać, bo kilka rzeczy w ochronie zdrowia jest jeszcze do zrobienia – mówi Maciej Piróg.