Gala Sukcesu Roku 2010 w Ochronie Zdrowia (Menedżer Zdrowia, 2011)
Dla najlepszych z najlepszych Profesor Witold Rużyłło, Roman Szełemej, Ryszard Szcząchor, Andrzej M. Fal, Doda, Wojciech Matusewicz, Iwona Schymalla i Mariusz Gujski, program edukacyjny Cukrzycowe Centra Edukacji Lilly , Eli Lilly, Fundacja na rzecz Wspierania Rozwoju Polskiej Farmacji i Medycyny – Polpharma: wszystkich łączy jedno – sukces roku w medycynie w 2010 r. W blasku fleszy i świetle kamer telewizyjnych odebrali za to nagrody z rąk Ewy Kopacz. Tytułem Osobowości Roku 2010 w ochronie zdrowia został uhonorowany prof. Witold Rużyłło, dyrektor Instytutu Kardiologii w Warszawie. – Jako pierwszy w Polsce wykonał np. angioplastykę tętnic wieńcowych, a to tylko jeden z licznych innowacyjnych zabiegów. O jego wielkości świadczą także kolejne pokolenia kardiologów interwencyjnych, które wykształcił – mówił podczas laudacji prof. Waldemar Banasiak, prezes Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego.